Nr T157 släpjolle i accoyaträ

13 05 2012

Jag har haft ett uppdrag att bygga en släpjolle för SP träforskningen/ECO BUILD  som nu är  nästan avslutat. Den är byggd enbart i Accoya. Accoya är acetylerat trä som gör träet  röttbeständigt, acetyleringen är 100% , dvs.  allt  trä i en bräda är behandlat. (Se  www.accoya.com) Accoya finns inte i skogen utan får namnet efter acetylering av pinus radiata, eller montereytall som den också kallas.

Nr T157 släpjolle i Accoya trä

Jollen är byggd  med  5 mm hyvlade och profilfrästa lister. Vissa delar har  behandlats med mahogn lasyr och sedan epoxibehandlats, (clear coating). Accoya är mycket formstabilt och sväller bara 1-2 %.  Det är styvare  än gran och fur men har en vikt som furan. Det får en lite gyllene färgton när man ytbehandlar den och det är lätt att få en mycket fin yta.

Nr T157 släpjolle i Accoya trä

Nr T157 släpjolle i Accoya trä


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: