Bilder på byggprojekt som pågår utanför min verkstad, dvs någon av er med en byggsats sänd gärna en bild med en kort beskrivning.

23 01 2019

p1050720

Det är så här det börjar men hur blir det sedan.

Har fått bilder och en beskrivning från Tom Egil i Norge som bygger en Solo kanot ,14 fot lång.

Vi holder på å bygge en ny solo-kano med matrialer fra Tunarp Kvarns båtbyggeri. Det blir en lett 14’ kano hvor vi sikter oss inn på rundt 15kg (kanskje lettere). Fra før har vi bygget en toseter 15’ Prospector kano som vi bruker når jeg er på tur med min sønn, som jeg også bygger sammen med. Vi har akkurat gjort oss ferdig med å legge strips, nå blir det pussing for en fin overflate før vi legget glassfiber/epoxy. Vi har hovedsakelig brukt strips/planker av gran. Vi har valgt strips 5x20mm uten not/fjær, så vi bruker «robobevel»-høvel (fra Nick Schade) for å høvle rett vinkel på stripsene slik at de passer fint sammen i limfugen.  Materialene fra Bjørn har holdt god kvalitet og denne jobben har gått fint. Vi ville gjerne lage et fint mønster i bunnen og har felt inn bålflammer med to toner av ceder i bunnen.

Tack för text och bilder och den inspiration som ert fina arbete ger. Red/BNT

Har fått bilder  från Göran som bygger en lättviktar kajak.

Däck och skrov färdigplastade och lingenomförningarna på plats. Har också fått skäddaboxen på plats, skall bygga in den med fiber så det verkligen blir tätt. Nu väntar skotten på att tillverkas.

 


Åtgärder

Information

Ett svar

24 01 2019
Göran Petersson

Hej Björn.
Skickar några bilder från mitt pågående projekt. Däck och skrov färdigplastade och lingenomförningarna på plats. Har också fått skäddaboxen på plats, skall bygga in den med fiber så det verkligen blir tätt. Nu väntar skotten på att tillverkas, jag fick nog lister över så det räcker till detta också. /Göran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: